Midsommar – en nostalgi buffe

Ja, midsommar är verkligen en nostalgi buffe 😛 Man äter den traditionella midsommar middagen (JORDGUBBAR OCH FARMORFS KÖTTBULLAR<3) med kusiner, familj och farmor. Sedan går man ut och plockar blommor som man gjorde sedan man var ca 7 år. Och gör sin krans, som man började kunna göra själv när man gick i 6an/7an. 🙂 Och vilken känsla det var när man träffade alla tjejkompisar (släkt och vänner) som för ett tag sedan bodde ute på ön. Jag var Sara i granngården. OCh nu träffas man igen. Släkt och vänner har vuxit upp (iallafall lite 😉 Går till de äldres hustilsammans. De som var gamlingar redan då, men som är ännu äldre nu. HAn bjuder som vanligt på både godis och glass, och vi tackar som vanligt nej. 😛 NOSTALGI STÄMMNING 🙂

Sedan går vi upp till firandet vid 17.00. Precis som vi alltid gjort sedan jag var liten. Dock var det alldeles för mycket brist på kransar på folks huvuden enligt mig! Men det var mysig stämning iallafall. 🙂 Farfars bror Ebbe spelar dragspel och barnen dansar kring midsommar stången. (Ävne där börjar det bli brist på dansande barn)… MEn hästracet är en ståfast punkt som aldrig kommer försvinna (om nu inte hästarna försvinner), och som alltid är lika populärt. Det är höjdpunkten! Precis som fruktkorgen är ”det stora priset”, det statusfyllda priset på lotteriet som mina jämnåriga sysslingar Sara och Caroline håller i. 🙂 De glada barnen som strålar av glädje när de vunnit på lotteri, även om priset var kaffe. Johansson familjen som kommer ut varje år (ny tradition men som pågått några år) och som alltid lyckas vinna minst en grej på lotteriet. 😛 🙂 Härligt!!! 😀 Midsommar är bra härlig.

Annonser

One comment

  1. Det låter ju riktigt roligt! Plockade du några blommor under kudden och drömmde något? 😉 Riktigt mysigt och massor att göra på din midsommar, härligt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s