Gud är god!

Jag såg på Josef drömmarnas konung ikväll. Lite nostalgi feeling. Men Josef berättelsen är verkligen stark! Jag blev så berörd under filmens gång. Framförallt efteråt när Josef förlät sina bröder och fick träffa sin far igen. Gud är verkligen god! Någon av bröderna sa till Josef att Gud sände honom till egypten för att rädda familjen och hela Egypten. Och det gjorde han ju verkligen. Sedan kom en liten del av en sång som löd såhär: Jag låter dig få överta, för du vet bättre än jag.

Och det är så häftigt. Josef hade ingen aning om vad han skulle få betyda för hela sin familj och för hela Egypten när han blev såld av sina bröder, fick framgång som tjänare men sedan falskt anklagad och slängd i ”fängelset”. Men Gud vet. Josef valde att överlåta sig till Gud som vet, och lita på honom.

Tänk vilka känslor han måste ha haft? När han blev såld, när han fick framgång som sedan ”togs ifrån” honom..  Men Gud vet bättre än vad vi gör, och han ser längre. 🙂

BLESS

Annonser

One comment

  1. Visst är Han det!
    Han kan vända alla våra svåra perioder och allt som händer i våra liv till något bra, något som vi kanske kan ha användning senare i livet.

    Trevlig första advent kära Sara!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s