JULKALENDER 2 DECEMBER

2 december
Idag skulle Lusselina och Frullefrans baka egna små lussebullar. Då behöver man något som heter Saffran, och det är ganska svårt att få tag på för små möss som Lusselina och Frullefrans. Men för ungefär en vecka sedan hade de gett sig iväg och hämtat just saffran. Det var på natten som de hade smugit sig in till gummans stora kök. Med hjälp av en sked och en tändsticksask hade de byggt en liten katapult så att de kunde ta sig upp till köksbänken där saffranet låg i en liten låda. Lusselina lyckades smidigt ta sig förbi all disk i torkstället utan att välta något. Hon kröp försiktigt fram till den lilla ljusgröna lådan och plockade sedan med sig så mycket saffran hon kunde. Men när hon skulle ta sig tillbaka samma väg var det mycket klurigare eftersom hon nu hade famnen full av saffran. Hon tog först ena tassen och slingrade sig långsamt igenom alla glas och tallrikar. Hon var nästan igenom när hon råkade snubbla till på en liten kapsyl som hon inte såg ligga alldeles vid slutet av torkstället. Med henne föll hela bestickkorgen ner på golvet med ett stort DUNS.
Oj oj, sa Frullefrans nervöst
Spring! Ropade Lusselina
De hörde fotsteg komma närmare och närmare. Frullefrans och Lusselina sprang så snabbt de kunde för att hinna till sitt lilla mushål innan gumman skulle upptäcka dem. Som tur var lyckades de precis smita in när gumman kom till köket. All saffran blev sen inlåst i det blå skåpet.
Hämtar du saffran Frullefrans? Sa Lusselina glatt medan hon tog fram de andra ingredienserna. Frullefrans gick till det lilla blå skåpet, och till sin förskräckelse såg han att låset var avklippt.
VA!?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s