JULKALENDER 4 DECEMBER

4 december
När Lusselina satt på golvet och lutade sig mot det lilla blå skåpet hade hon sett, alldeles precis under skåpet, låg det en ledtråd. Det var en sådan liten ledtråd att man nästan inte kunde se den. – OJ! Det var nära att vi missade den! Sa Lusselina och tog upp den smala, smala ledtråden som nästan var osynlig.
Vad är det där? Frågade Frullefrans
Det ser ut som… något… konstigt… nästan som ett… ett…hårstrå!
– oj
Lusselina och Frullefrans kollade noga på hårstrået. Vem kan tänka sig ha sådana hårstrån? De höll hårstrået mot varandra.
Ja inte äre ditt i alle fall, sa Lusselina till Frullefrans
Inte ditt heller, sa Frullefrans

De bestämde sig för att undersöka detta, så de tänkte ge sig ut till den stora skogen för att be om hjälp. De tog på sig det varmaste och de bästa stövlarna de hade för att de inte skulle frysa ute i skogen. Deras stövlar var väldigt coola tyckte Frullefrans och Lusselina, för stövlarna tålde vatten, snö, lera och jätte mycket kyla och så var de vackert röda med glitter på. Lusselina tog fram en liten ryggsäck och packade lite matsäck åt dem båda. Man vet ju inte hur länge man är borta när man jagar julkalender tjuvar. Frullefrans stoppade även ner några saker som är bra att ha med när man är ute på äventyr, som lampa, tändstickor, rep och annat. Nu var de redo. De gick ut ur den varma sköna stugan, och började vandra ut i den stora mörka skogen. Herr Bäver, som bor på andra sidan skogsån är expert på päls och alla sorters hårstrån och skulle säkert kunna hjälpa dem.

Bild på Herr Bäver:

Image-1

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s